sorasak-252182-unsplash

Shiatsu is een eeuwenoude therapie en gebaseerd op een eeuwenoude Chinese en Japanse filosofie. Met de duimen, handpalmen en vingers wordt druk uitgeoefend op zogenaamde acupressuurpunten. De massage ontspant het lichaam, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Ook zorgt de massage voor een goede circulatie van bloed- en lichaamsvloeistoffen en voor het afvoeren van afvalstoffen. In het Japans betekent “Shi” vinger en “atsu” druk. De therapie wordt ingezet om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen en ter ondersteuning van (pijn) klachten.  Shiatsu erkent net als een reguliere westerse therapievorm dat zij geen invloed heeft op ziekte die wordt veroorzaakt door genetische factoren, doch de kracht van de therapie is om in contact te blijven met het lichaam en om signalen die het lichaam afgeeft te herkennen. Wie zijn lichaam kent, kan er goed voor zorgen.

Shiatsu is een holistische behandelmethode. Dat wil zeggen dat het lichaam samen met de geest wordt benaderd als één geheel. In het kader van de behandeling kan dit betekenen dat klachten op een bepaalde plek eigenlijk zijn gerelateerd aan een disbalans of verstoring op een hele andere locatie in het lichaam. Er wordt dus rekening gehouden met meer dan alleen het aangedane gebied. Shiatsu stimuleert het zelfgenezende vermogen van de patiënt, waardoor de oorzaak van de klacht direct kan worden aangepakt. Shiatsu is voor jong en oud geschikt. De therapie kan (het best) preventief worden ingezet, maar ondersteunt verder ook bij (pijn)klachten zoals bewegingsafwijkingen (RSI, vastzittende spieren, spanningspijn, nek, schouder en rugklachten), kan worden ingezet bij behandeling van burn-out klachten, bij lichte depressieve gevoelens, bij chronische pijn (fibromyalgie), bij ((on)verklaarbare) vermoeidheid, bij neurologische aandoeningen ( zenuwpijn, ischias, rugpijn, parkinson), én Shiatsu heeft een positieve werking bij reumatische aandoeningen (artrose, reuma), hormonale klachten (PMS, menopauze), stofwisselingsproblemen (obstipatie), hoofdpijn en migraine.

toa-heftiba-578099-unsplash

De activiteiten van MinnemaShiatsu bestaan uit het geven van Shiatsumassage en adviezen. Van veel van mijn klanten en uit mijn privé omgeving krijg ik regelmatig terug dat ik een rustig, betrouwbaar persoon ben die met aandacht en respect luistert en voelt. Samen met mijn klant ga ik op zoek naar het beste resultaat. Deze manier van werken wordt als zeer prettig en professioneel ervaren.

Momenteel volg ik de opleiding tot therapeut (start met het 3de jaar) zodat ik in de toekomst nog beter en met nog meer plezier en kennis van zaken mijn werk kan verrichten.